makeit


16 mei 2019 - Mediums Hemel

Wat zijn gidsen?

Tags:

Gidsen, wat zijn dat eigenlijk?

 

Wat zijn gidsen? Tegenwoordig horen we vaker uitdrukkingen als “mijn gids” heeft mij dat laten weten, “ik heb contact gehad met mijn gidsen” etc. Maar wat is er allemaal zoal te vertellen over gidsen

 

Ieder mens heeft gidsen bij zich, die je bijstaan in je aardse leven en je helpen. We kunnen ze waarnemen met onze aardse zintuigen en met onze geestelijke zintuigen. Denk bv aan het doorkrijgen van bepaalde informatie maar ook bv dat mensen koude rillingen krijgen bij bepaalde zaken en feilloos weten hier dreigt gevaar of gewoon lichamelijk voelen dat “iemand” ze helpt. 

Mediums en paragnosten (“helderzienden in de volksmond”)zijn meestal wel bekend met hun eigen gidsen en kunnen ook contact leggen met de gidsen van iemand die een bepaalde vraag of probleem voorlegt. Op die manier kunnen ze makkelijk informatie krijgen en de vrager helpen met een stuk toekomst voorspelling. Want gidsen hebben meer overzicht en wijsheid en wetenschap over allerlei dan wij aardse mensen, waardoor dus de toekomstvoorspellingen van helderzienden rechtstreeks van de gidsen komen van de vrager zelf.

 

Welke gidsen zijn er allemaal?

Feitelijk “iedereen” aan gene zijde kan een gids zijn. Mensen noemen ook wel eens de “engeltjes”, maar dit zijn meestal lichtwezens die ons bepaalde boodschappen komen brengen.Ook aartsengelen zijn lichtwezens. Bij aartsengelen en engelen geldt dat deze meerdere mensen helpen op sommige momenten. 

 

Maar als je naar persoonlijke gidsen gaat kijken zijn er twee te noemen: 

De hoofdgids en de hulpgidsen.  Hierbij wordt opgemerkt dat gidsen in ieder geval overleden mensen zijn die geleefd hebben Elk mens heeft één hoofdgids en meerdere hulpgidsen. Hulpgidsen zijn vooral overleden familieleden, kennissen en vrienden, die helpen en ondersteunen in de begeleiding doorde hoofdgids. Ze kennen de betrokkene vaak uit dit leven of een ander leven. Denk bv aan “opa gaf me dit teken”, of “mijn moeder is bij mij”. 

De hoofdgids (in volksmond ook wel beschermengel genoemd) is ook iemand die je gekend hebt, maar dat heeft echt te maken met vele levens terug en deze hoofdgids heeft alle levens al geleefd en hoeft niet meer te reïncarneren om zijn/haar lessen te leren. Ze “weten” alles al en uit deze wijsheid en alwetendheid kun jij dan altijd putten. Ze blijven ook alle levens die je reïncarneert, bij je. Ze zijn er 24 uur per dag voor je! 

Voordat je geboren werd heb je met deze hoofdgids alles al “doorgesproken” wat het doel is in dit leven en wat er te leren valt e.d. En bij je hoofdgids kun je altijd ten rade gaan. Te vergelijken als een mentor van je studie bv. Daar kun je ook altijd terecht voor informatie en steun. Om het maar even aards te symboliseren. Alleen heb je andere communicatiemiddelen nodig dan bv de app, mail of brief of gesproken taal. 

 

Hoe kan ik met mijn gidsen communiceren?

 

Mensen denken vaak dat alleen mediums en paragnosten, helderzienden kunnen communiceren met onze gidsen, maar dat zou niet logisch zijn, want het zijn ONZE gidsen en wat zouden we eraan hebben als we er niet mee zouden kunnen communiceren. Mediums en paragnosten, helderzienden, leggen wel gemakkelijker contact met de persoonlijke gidsen van de vrager, omdat ze dit dagelijks doen en hun spiritueel kanaal heel goed toegerust is door jarenlange ervaring. Het zijn vaak hun eigen gidsen die contact leggen met de gidsen van de vrager voor informatie. Daarbij bv bijgestaan door kaarten, pendels, glazen bollen, stenen, automatisch schrift etc. Op die manier kunnen ze gemakkelijk toekomstvoorspellingen geven. 

Maar iedereen kan contact leggen met zijn gidsen. Hoe je dat kunt doen laat ik hier even een beetje in het midden, dat voert nu te ver, maar globaal door gewoon te gaan “praten” met je gidsen en te kijken wat er gebeurt; krijg je woorden in je hoofd, weet je ineens de oplossing voor een probleem, voel je een briesje op je huid, ruik je ineens de groentesoep die oma altijd maakte etc. Hierdoor ga je als het ware je kanaal afstemmen op dat van je gidsen en oefening baart kunst, je zult hoe langer hoe meer “doorkrijgen”.  Wat daarbij helpt is de gidsen als goede vrienden te zien waar je alles mee kunt delen. Probeer het maar eens.

Lukt het niet om zelf contact te leggen met je eigen gids?

Vind je dit nu erg moeilijk of vind je het gewoon erg leuk, bel dan gerust een medium of paragnost en vraag hen jou te helpen hiermee. Bijna elke helderziende kan contact leggen met je gidsen en je helpen om steeds nader tot je gidsen te komen, met name je hoofdgids maar ook de hulpgidsen zullen tot je “spreken” en juist door bv herinneringen, gevoelens, gedachtes die herkenning geven bij jou zul je op enig moment “weten” wie ze zijn. Ik  neem maar weer die soep van oma, dat is iets wat mij herhaaldelijk overkomt, dat ik de nostalgische geur ruik zomaar alsof ik achterom loop bij mijn oma op zondag en oma staat soep te koken, zo weet ik dat zij bij mij is. Of zomaar bv de 4711 geur te ruiken, waar ze zich fris mee maakte. En dat geeft een intens goed gevoel!!!!!!Want mijn oma was er een uit duizenden!!!

 

mediums

Terug naar blog overzicht