makeit


19 mei 2019 - Mediums Hemel

Wat is Salie?

Tags:

Salie is een plant die voornamelijk gebruikt wordt als kruid.Het ruikt een beetje naar lavendel en kamfer. Er zijn twee toepassingen van salie: voor onze gezondheid en voor zuiveringsrituelen.

Als we ingaan op een kruid voor ons lichaam denk dan vooral aan de antibacteriële werking van dit kruid, bv verzachtend voor de keel (salie-thee), tegen  hoestklachten, betere vetvertering, het is een natuurlijke antioxidantsalie mondwater en kruiden bij voedselbereiding. 

Daarnaast wordt witte salie gebruikt bij reinigingsrituelen en daar wil ik het hier met jullie over hebben. 

mediums hemel

Witte salie als onderdeel bij reinigingsrituelen. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Vaak horen we mensen zeggen “mijn huis bevat geesten”, hoe kan ik dat oplossen.

Wat bedoeld wordt hiermee is dat mensen spreken van negatieve energieën op bepaalde plekkenin bepaalde ruimtes en huizen. Deze kunnen verdreven worden met witte salie. De salie wordt aangestoken en het gaat roken. Het vuur moet je uitblazen en met de rook zuiver je je huis. Dit doet men om meer rust en balans te ervaren. Men noemt het ook wel energetisch reinigen/zuiveren omdat je immers energieën verdrijft. We noemen die energieën ook wel entiteiten.

mediums

Wat is een entiteit?

Een entiteit is iets wat bestaan heeft, een dier of mens, wat overleden is en in het aardse nog “ronddoolt” en om allerlei redenen niet naar het licht kan of wil gaan, denk hierbij bv. aan angst om de nabestaanden achter te laten, gehecht zijn aan een huis, gevoel dat zijn/haar taak op aarde nog niet af is etc. Meestal hebben we er niet zoveel last van, maar ze kunnen wel gevoeld worden door ons als bewoners van die ruimtes. Bv door vaak een onrust te ervaren, stress te ervaren, depressief te zijn, je ziek te voelen, niet goed kunnen slapen etc. Maar soms zijn die entiteiten ook erg “zwaar” of er is op de plaats waar je huis staat een massagraf uit het verleden, of iets gebeurd wat negatief was, bv een moord of dergelijke en dan is de energie die in dat huis is niet erg aangenaam, zeker niet voor degenen die er gevoelig voor zijn. Daarom dat mensen hun huis dan ook graag willen reinigen. Het is ook vaak akelig als je wel zaken gewaar wordt maar ze niet kunt plaatsen en niet kunt zien met je aardse zintuigen. Daar kunnen mensen bang van worden.

Hoe moet ik salie gebruiken?

Ik heb het al kort aangegeven hierboven hoe je salie kunt gebruiken maar ik raad je toch aan om hierbij een ervaren medium of paragnost in te schakelen. Want het lijkt zo simpel, even met wat rokende salie door je huis lopen en weg zijn de “geesten” maar omdat wij geen weet hebben wat op die plek gebeurd is of wie er is achter gebleven, zou je nog wel eens dingen kunnen verstoren en consequenties niet kunnen overzien, want entiteiten die “kwaad” in de zin hebben omdat je bv in hun gevoel hun huis bezet, die kunnen nog kwader worden als je ze probeert uit te roken. Dus is het zaak een goed medium en/of paragnost in te schakelen die voeling kan hebben met deze entiteiten. Omdat ze precies weten wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen, daarbij kunnen ze informatie doorgeven over de overleden persoon en zijn/haar zit/lig plekjes aangeven in je huis. En soms zijn entiteiten juist positief en hoeven ze niet persé weg.  Je moet maar kennis van zaken hebben!

mediums

Wij hebben zelf het huis laten reinigen toen we hier kwamen wonen. Het huis was 40 jaar geleden gebouwd, mooie wijk, in een dorp, allemaal bewoners die al heel lang hier woonachtig zijn, en in ons huis hadden mensen 40 jaar lang gewoond en na een kort ziekbed beiden in een hospice overleden. Je kunt je dus voorstellen dat die mensen volgroeid waren met hun huis. Ik zelf heb de reiniging voor de eerste keer laten doen en wel om de reden dat mijn man gelijk maandenlang blaasklachten kreeg en ikzelf slecht sliep op onze nieuwe slaapkamer. We haalden er dus een medium bij die ook paragnost was en wat bleek. De overleden man was blijven “hangen”. Hij had jaren voor zijn zieke vrouw gezorgd, na haar sterfbed kon hij weer vooruit met zijn plannen omtrent zijn huis en midden in dat project kreeg hij kanker en overleed binnen een paar weken. Hij kon het huis gewoon weg niet achterlaten. En op alle plekjes waar ik het niet prettig vond en waar ook soms lampjes uit zichzelf gingen branden, bleek de overleden man vaak te zitten en bovenal, hij lag ook nog eens tussen mij en mijn man in ons bed. Verder bleek hij prostaatkanker te hebben gehad, en op de plaats gezeten te hebben waar mijn man achter zijn computer zit. Vandaar zijn blaasklachten. 

Na de reiniging is de rust wedergekeerd, de klachten van mijn man gingen over en lampjes bleven uit. En ik slaap weer geweldig. 

 

Dus heb je vragen of er entiteiten zijn in je huis, vraag naar een goed medium en of paragnost die reinigingsrituelen doet en ga er zelf niet aan zitten “prutsen”. 

Terug naar blog overzicht