makeit


15 mei 2019 - Mediums Hemel

Wat is reiki?

Tags:

Is Reiki iets voor mij?

In deze tijden, lees in de tijd van nu, houden mensen zich veelvuldig bezig met het innerlijke leven oftewel hoe zij zich voelen en hoe zij dit kunnen verbeteren. Mensen worden steeds bewuster van zichzelf en hun omgeving en het is dus niet verwonderlijk dat het woord spiritualiteit een algemeen bekend begrip vormt bij mensen. Maar onder spiritualiteit valt natuurlijk erg veel, te veel om hier op te noemen. We gaan het vandaag ook alleen maar over reiki hebben, één onderwerp van het spirituele.

 

Wat is reiki eigenlijk?

Reiki is onderdeel van de alternatieve geneeskunde, bij mensen op hun ziektekostenverzekering terug te vinden in bv € 500 euro vergoeding op jaarbasis met maxima van consult prijzen per keer, iedereen dus wel bekend. En alternatief wil zeggen dat het niet wetenschappelijk bewezen is dat de behandeling genezend werkt. Dit in tegenstelling met de reguliere gezondheidszorg (wel wetenschappelijk bewezen dat het genezend werkt).

Maar daar de reguliere gezondheidszorg toch niet altijd alles kan oplossen en omdat mensen steeds meer op zoek zijn naar zichzelf, zie je dus dat alternatief sterk in opkomst is. Zo ook reiki.

Kort gezegd door de bocht betekent het dat er positieve levensenergie doorgegeven wordt van de kosmos, middels de reiki-gever aan de reiki-ontvanger door handoplegging en met daarbij wel of niet gebruik van symbolen.  Onder het motto van alles is energie kun je dus op deze manier je energie-level verhogen of healen en weer in balans komen met jezelf. Het woord reiki is een samentrekking van twee woorden, namelijk rei (dit betekent de geest of sommige mensen noemen het de ziel) en het woord ki (dat betekent energie) en dat woord is best wel bekend onder velen. 

Mijn ervaring met Reiki

Lang geleden, minstens 20 jaar geleden, kwam ik in aanraking met een kaartlegster op een paranormale beurs. I k zat net in een scheiding en kon wel wat “innerlijk voer” gebruiken, overigens voor het eerst in mijn leven hoor en per toeval daar terecht gekomen. De kaarten hebben mijn passie doen oplaaien, en ik heb bij die mevrouw een kaartcursus gedaan, wat ik tot op heden als groot onderdeel in mijn leven gebruik, want ik verdien er mijn levensonderhoud mee, het bleek dat ik er vrij goed mee was, maar daarover weer een andere keer. Deze mevrouw was ook reikimaster en ze bleef maar zeggen dat dat ook goed voor mij was en aangezien ik open stond voor nieuwe dingen ben ik het zelf gaan doen, reiki cursus, heb zelf de eerste en tweede graad gehaald, met certificaat. Ik vond het wel een hele ervaring hoor en ook een zeer positieve ervaring mag ik wel zeggen. Naast theorie en uitleg kreeg ik ook behandelingen en moest ik zelf ook behandelen. En wat me daarvan bij gebleven is, is dat ik me geheel rustig voelde vanbinnen, een knie wat op slot zat en moeilijk scharnierde, werd weer soepel, pijn in een heup werd minder, dus, k kan alleen maar zeggen, ik had er zeer veel baat bij, ondanks dat ik een sceptisch mens ben haha, want ondanks dat ik kaarten leg en me dus dagelijks vrij diepgaand in het spirituele verdiep, ben ik heel aards in mijn denken, eerst zien dan geloven. En zeker geen zweefvluchten maken, daar houd ik totaal niet van. Als ik zelf behandelde, dan weet ik ook nog dat ik zelf ook innerlijk veel rustiger werd. Mijn handen erg warm werden en dat het goed aanvoelde. Ook de ontvanger gaf aan, een proefpersoon, dat hij of zij zich beter voelde als voorheen. 

Good to know

Wat daarbij wel een dingetje is om even te vermelden is het feit dat sommige behandelaars hun handen “boven” je lichaam houden en je niet aanraken en sommige behandelaars leggen de handen dus echt direct op je lichaam en ik kan begrijpen dat sommige mensen dat best vreemd vinden een eerste keer, want handen liggen bv wel twee minuten op een plaats waardoor je je wat raar kunt voelen en in je denken blijft hangen, maar dat went snel en dan laat je los en ga je genieten ervan.  Misschien is het dus handig als je een eerste keer als je naar een vreemde toegaat dat je iemand meeneemt. Op deze manier kan je wat makkelijker vertrouwen krijgen in de behandelaar.

Reiki en Reiki

Hedentendage doe ik nog steeds wat met de reiki die ik daar geleerd heb, maar het beperkt zich tot het handen opleggen bij mezelf als ik onrustig ben, pijn heb en bij mijn naasten die even wat extra’s nodig hebben. En ik merk gelijk resultaat daarvan. Dus ik geloof zeer zeker in de weldadige werking van reiki. Maar ik geloof ook dat alles waar je voor open staat en in gelooft een zekere werking heeft, het zou te ver hier voeren om een overstapje te maken naar het geloof, maar ook gelovige mensen hebben baat bij hun geloof, en zo bezie ik ook met het spirituele. Probeer dingen uit waardoor je wordt aangesproken of als je bepaalde klachten hebt. Bekijk wat het doet met je en bepaal dan of je er enthousiast van wordt. Kijk dan verder of je er een passie voor krijgt,  af en toe gebruikt of in behandeling gaat. 

Bij mij was het zo dat kaarten leggen mijn hele grote passie werd en reiki ondergeschikt was, waardoor ik de echte behandelingen zeer zeker verleerd ben en mij er dus ook niet mee bezig houdt naar andere mensen toe, alleen voor mezelf en mijn eigen gezin. 

Wel of geen reiki doen?

Maar ik vind het zeker een goede aanrader om het eens te proberen als je erdoor geïnteresseerd bent. Volgens mij hoef je ook niet bang te zijn dat er wat misgaat of zo of angst voor het onbekende, want het leven is immers steeds weer nieuwe dingen ontdekken en reiki is geheel positief, er komt niks raars aan te pas, het enige waarvoor je moet waken in het spirituele, en dus ook bij reiki, is gewoon het volgende: BLIJF ALTIJD GELOVEN IN JEZELF EN LAAT DE BEHANDELAAR NIET AAN HET ROER GAAN STAAN want ook onder het spirituele heb je kaf onder het koren, net als overal, en de bedoeling is dat je er beter van wordt en niet dat een ander je gaat zeggen, uit winstoogpunt bijvoorbeeld, dat je dit of dat zo vaak moet doen etc etc. Dan wordt het dwingend en dat mag nooit, op geen enkele spirituele discipline.

 

Ik wens jullie een fijne dag. En veel plezier als jullie reiki gaan uitproberen. 

 

 

Terug naar blog overzicht