makeit


17 december 2018 - Mediums Hemel

Hoe kan ik goed mediteren?

Tags:

Begrijp wat je doel van het mediteren is.

Iedereen heeft zijn eigen reden om te gaan mediteren. Mediteren is erg rustgevend en kalmerend. Door te gaan mediteren kan je je innerlijke rust vinden en veel mensen vinden dit erg prettig. Het kan ook een manier zijn om weer helemaal tot je zelf te koen en aan je spirituele behoeftes te voldoen. Je kunt mediteren bijvoorbeeld voor om je doelen te visualiseren, innerlijke stem tot stilte te gaan brengen, een verbintenis met de wereld te voelen, beter te kunnen ademen, angsten overwinnen en noem maar op. Veel mensen maken het te ingewikkeld voor hunzelf dat is niet nodig. Ontspannen en loslaten van bepaalde dingen is genoeg.

Hoe bereid ik me voor de meditatie?

Je hoeft voor meditatie geen dure kleding of materiaal aan te schaffen, mediteren kan makkelijk thuis en in kleding die lekker zit. Probeer vooral niet TE ontspannen te zijn bijvoorbeeld door onderuitgezakt op de bank te zitten of in bed te liggen. Probeer in een kleermakerszit op de grond te zitten als dit een comfortabel positie is voor je. Wees alert drink dus geen alcohol of gebruik geen drugs van te voren. Probeer vlak voor de meditatie niet te gaan eten. Ben je een roker wacht dan een half uur voordat je begint met je meditatie. Kies een rustige plek uit. Maak de ruimte aangenaam voor je door een kaars of wierook aan te steken je kan ook je lichten dimmen natuurlijk. 

Hoe begin ik met mediteren?

Blijf stil zitten. Let op je ademhaling. Concentreer je steeds als je afgeleid raakt opnieuw op je ademhaling. Wees niet te streng voor jezelf, maar probeer steeds terug te komen op je ademhaling.

  • Probeer goed diep in en uit te ademen, voel je lichaam aan zonder je lichaam aan te raken en wordt bewust van dit. Voel de inademing door je neus en voel ook hoe je uit ademt door je mond, voel de stilte van je omgeving en concentreer je elke keer opnieuw op je ademhaling. 

Heb geen hoge verwachtingen. 

Raak niet direct gefrustreerd of boos omdat je geen resultaat zien. Heb geduld resultaat zal zeer zeker komen. Er kunnen dagen of zelfs enkele weken erover heen gaan dit ligt geheel aan jou. Blijf oefenen en hou ook vol. Probeer elke dag 20 min. te gaan mediteren als je af en toe een dag overslaat is natuurlijk niet erg. Na een tijdje zal jouw bewustwording van het mediteren de rest van je leven gaan beïnvloeden. Hierdoor zul je bewuster om willen gaan met je voeding, beweging en andere dingen zoals lezen, kijken en luisteren. 

Veel succes met je meditatie!

Team MediumsHemel

Terug naar blog overzicht